» » Nieuwsarchief
 
07/04 Alberto Bettiol wint verrassend Ronde van Vlaanderen
Het absolute hoogtepunt van het Vlaamse voorjaar is ongetwijfeld de Ronde van Vlaanderen. Het startschot wordt gegeven op de Grote Markt van Antwerpen en de aankomst ligt, na 267 kilometer, voor het achtste jaar op rij in Oudenaarde. Aan het parcours waren slechts minieme wijzigingen aangebracht, met drie passages op de Oude Kwaremont en twee op de Paterberg, was voor deze beklimmingen opnieuw een sleutelrol weggelegd. In totaal moesten de renners een snelle opeenvolging van niet minder dan zeventien hellingen en vijf kasseistroken moeten bedwingen.

Op de beklimming van de Muur van Geraardsbergen barstte de wedstrijd los en ontstond er een omvangrijke kopgroep met daarbij heel wat favorieten. Even leek de wedstrijd in een beslissende plooi te vallen maar uiteindelijk maakte het peloton op de Kanarieberg opnieuw de aansluiting.

Op de vele hellingen en kasseistroken zette de uitputtingsslag zich door en zagen we Jürgen meermaals in de spits opduiken. Hij kreeg echter geen bewegingsvrijheid en pas op de Oude Kwaremont, waar Alberto Bettiol een verschroeiende versnelling plaatste en meteen een tiental seconden voorsprong nam, viel de beslissing. De Italiaan breidde die nog verder uit op de Paterberg. In de achtervolgende groep van zeventien renners werd er slag om slinger aangevallen maar was de samenwerking zoek. Zo soleerde Bettiol naar de overwinning in Oudenaarde. JR finishte uiteindelijk als 68ste op iets meer dan 6’ van de winnaar.
 
[Terug naar homepage]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !