» » Nieuwsarchief
 
02/03 25ste in Omloop Het Nieuwsblad
Met de Omloop Het Nieuwsblad werd vandaag het langverwachte Belgische seizoen geopend.

De openingsklassieker over 200 km ging traditioneel van start in Gent en had een finale met de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en aankomst voor de eerste maal in Ninove.

Vier renners kozen voor de vroege aanval en éénmaal de heuvelzone in zicht smolt hun voorsprong als sneeuw voor de zon. Het peloton werd constant uitgedund en op de Paddestraat verscheen Jürgen met enkele metgezellen in de achtervolging.

Het peloton gaf zich echter niet gewonnen en met nog 50 km voor de boeg was alles te herdoen. De beslissing viel op de Molenberg, waar een groep van een 20-tal renners zich afzonderde en na een val van Benoot bleven vooraan nog zes renners over.

Het zestal Loetsenko, Oss, Stybar, Van Avermaet, Wellens en Teuns begon samen aan de finale en het was uiteindelijk de Tjech Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step) die solo naar de finish reed. Greg Van Avermaet (CCC) en Tim Wellens (Lotto-Soudal) eindigden als 2de en 3de.

Jürgen miste de goede vlucht op de Molenberg en arriveerde net na deze groep in Ninove. Hij eindigde uiteindelijk als 25ste.
 
[Terug naar homepage]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !