» » Nieuwsarchief
 
11/09 Parijs-Brussel op naam van Spanjaard Francisco Ventoso
In eigen land stond vandaag de 90ste editie van Parijs-Brussel op het programma, de 'buiten categorie' race die de Franse en Belgische hoofdstad met elkaar linkt. De start van deze uitgave lag nog steeds in Soissons, maar de race kreeg wel een hertekende finale en ook de traditionele aankomstplaats werd verlaten. De totale afstand bedroeg 218 km, waarvan de laatste 86 km werd verreden op Belgisch grondgebied. In de finale vonden de renners niet minder dan vijf beklimmingen op hun weg, nl. de Hallestraat, Bruine Put, Lotsestraat, Pastoor Bolsstraat en Stationsstraat, met finish in Ukkel.

De aanloop van de wedstrijd kende een ietwat saai en traditioneel wedstrijdverloop. Drie renners kleurden de koers op weg naar de heuvelachtige finale. De Fransman Eric Berthou, de Belg Sebastien Delfosse en de Italiaan Alessandro De Marchi fietsten een maximale voorsprong van tien minuten bij elkaar, maar op 20 kilometer van de streep was hun liedje uitgezongen.

In die vernieuwde selectieve finale viel het peloton snel in meerdere groepen uiteen en mengde Jürgen zich een aantal maal in de debatten. Niemand kon echter een succesvolle aanval opzetten en het werd een langgerokken spurt met een 70-tal renners. Dat bleek een kolfje naar de hand van de Spanjaard Francisco Ventoso (CarmioOro), die het haalde voor de Fransman Romain Feillu (Vacansoleil) en de Nederlander Stefan Van Dijck (Willems Verandas). Jürgen finishte als 45ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !