» » Nieuwsarchief
 
08/09 Jürgen vervolledigt podium in Memorial Van Steenbergen !

In eigen land stond vandaag de Memorial Rik Van Steenbergen geprogrammeerd. Deze 1.1 gequoteerde wedstrijd had start en finish in Aartselaar en liep over een totale afstand van 196 km. De renners begonnen met één grote ronde van 142 km doorheen de provincie Antwerpen, om daarna af te sluiten met 6 plaatselijke ronden van 8,9 km in en rond Aartselaar.

Het was opnieuw vliegmeeting van bij de start. Het belangrijkste wapenfeit was echter een massale valpartij na 45 km wedstrijd, waardoor het peloton even in drie groepen uiteenviel. Het openingsuur stond bol van de aanvalspogingen en pas na 90 km wedstrijd kende een vlucht succes.

Het drietal Klaas Lodewijck, Jurgen François en Enrico Peruffo tekende voor die vlucht en begonnen met 3'30” voorsprong aan de plaatselijke omlopen. Ze hadden echter geen kans tegen het peloton, dat tijdig de gas vol openzette en op 15 km van de finish de  algemene hergroepering een feit was.

Hierna was het een onmogelijke zaak om nog weg te rijden uit het peloton, dat in sneltreinvaart richting finish trok. Het pleit werd beslecht in een massaspurt en hierin toonde Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen) zich de snelste, voor de Australiër Robbie McEwen (Team Katusha) en onze Jürgen, die knap het podium vervolledigde.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !