» » Nieuwsarchief
 
22/08 Mooi 13de in koninginnenrit Eneco Tour
De Eneco Tour was vandaag toe aan zijn koninginnenrit. Op de zesde dag stond 208 km op het programma en reden de renners van Roermond naar Sittard. Na de tocht doorheen de Vlaamse Ardennen, was het vandaag de beurt aan Nederlands Limburg, waar slag geleverd werd op de wegen van de Amstel Gold Race. Zo moesten er 18 beklimmingen verteerd worden, w.o. Loorberg, Eyserbosweg en telkens 2 x Cauberg, Schatsberg, St. Pergamijn.

De race ging bijzonder snel en geanimeerd van start en de beslissende vlucht kwam uiteindelijk tot stand na 40 km wedstrijd, toen elf renners zich afzonderden.

De kopgroep haalde een maximale bonus van 4’30” en bij de laatste beklimming van de Cauberg moesten vooraan drie renners. Zodoende bleven vooraan nog acht renners over en zij hielden aan de finish nog 15 tellen over. De Australiër Jack Bodridge (Garmin) toonde zich aan de finish de snelste, voor de Spanjaard Alan Perez (Euskatel) en Thomas De Gendt (TopSport Vlaanderen). Het uitgedund peloton arriveerde op 15”, waarin Jürgen als 13de finishte. De top van het algemene klassement ondergaat geen wijzigingen. Jürgen blijft knap achtste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !