» » Nieuwsarchief
 
03/10 Tom Boonen snelste in voorlaatste etappe Franco-Belge
De Franco-Belge maakte vandaag een nieuwe uitstap naar West-Vlaanderen. De voorlaatste etappe werd verreden tussen Antoing en Ichtegem, goed voor een totale afstand van 178 km. De renners begonnen met 112 km in lijn, waarna nog drie omlopen van 22 km volgden.

Er stond vandaag een stevige bries te waaien en dat zorgde ervoor dat het peloton snel in meerdere groepen uitéénviel. Zo ontstonden op weg naar Ichtegem drie groepen, waaruit na 70 km wedstrijd vier renners in de aanval trokken. Zij luisterden naar de namen van Olivier Kaisen (Silence-Lotto), Klaas Lodewijck (Topsport Vlaanderen) en de Nederlanders Steven De Jongh (Quick.Step) & Rick Flens (Rabobank). Bij het binnenrijden van Ichtegem telden ze 2'30” boni op een eerste achtervolgend peloton.

In die plaatselijke ronden zette die groep nog enkele tandjes bij en met nog 35 km voor de boeg werden de vluchters ingerekend. Hierna muisden onmiddellijk zes renners ervan onder, doch opnieuw was er niks te doen tegen een groepsspurt. De laatste vluchter werd onder de rode vod ingerekend, waarna Belgisch kampioen Tom Boonen (Quick.Step) zich aan de finish de snelste toonde.  Jürgen finishte in het peloton als 62ste.

Leider Tyler Farrar (Garmin) eindigde als derde en start morgen als leider in de slotetappe.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !