» » Nieuwsarchief
 
25/07 Jürgen schitterend vierde op Champs Élysées !!!
Na drie lange slopende weken, was het vandaag dan zo ver, de intrede in hoofdstad Parijs en het traditionele défilé op de Champs Élysées. De slotetappe van de Tour de France 2010 ging van start in Longjumeau en was 102 km lang. Na 52 km arriveerden de renners een eerste maal aan de finish, waar nog acht plaatselijke ronden van 6,5 km volgden.

Deze afsluiter werd volledig verreden volgens het traditionele scenario. In gesloten gelederen werd koers gezet richting Parijs, waar in de plaatselijke ronden de actie begon. De tocht doorheen de Franse hoofdstad werd geanimeerd door een vlucht van elf renners, maar de spurters namen ook deze laatste kans ten baat.

In de slotfase volgde de algemene hergroepering en nam de Brit Mark Cavendish opnieuw iedereen te grazen in de eindspurt. Jürgen reed een schitterende slotrit en spurtte naar een prachtige vierde plaats !

Het algemene klassement onderging dus geen wijzigingen meer, Alberto Contador (Astana) wint zijn derde Tour de France, op het podium is hij geflankeerd door Andy Schleck (Saxo Bank) en Denis Menchov (Rabobank). Jurgen begon in eigen land uitstekend aan zijn eerste Tour, miste op een haar na de groene trui in Spa en was daarna uitstekend in de etappe naar Arenberg. Niettegenstaande ziekteverschijnselen overleefde hij prima Alpen & Pyreneeën, om in het slotweekend van deze drie weken nog uitstekend voor de dag te komen ! Hij eindigt ook nog als negende in het puntenklassement.

Een dikke proficiat !!!! 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !