» » Nieuwsarchief
 
24/07 Jürgen schitterend 18de in slottijdrit Tour !

De Tour de France 2010 telde slechts één individuele tijdrit, die geprogrammeerd stond op de voorlaatste dag van de drie weken. Het betrok een compleet vlakke chronorace, over een afstand van 52 km en verreden tussen Bordeaux en Pauillac.

Alberto Contador & Andy Schleck werden voor de start van de tijdrit amper gescheiden door acht tellen, zodat deze 52 km zouden beslissen over eindwinst in de Tour de France.

Voor de dagzege viel alvast weinig in te brengen tegen wereldkampioen Fabian Cancellara (Saxo Bank), die zich nogmaals de snelste van het ganse pak toonde. De Zwitser arriveerde in 1u00'56” en bleef hiermee de ploegmaats Martin & Grabsch voor. Jürgen haalt in zijn eerste Tour bijzonder sterk de eindstreep en liet een prachtige18de tijd afklokken !

Voor het geel werd het tot halverwege wedstrijd een secondenslag tussen beide kemphanen. Uiteindelijk wist Contador toch nog afstand te nemen van de Luxemburger, zodat de Spanjaard zonder ongevallen morgen voor de derde maal als eindwinnaar gelauwerd wordt in Parijs.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !