» » Nieuwsarchief
 
04/09 Jhonatan Narvaez pakt eindzege Coppi e Bartali
De Nederlander Pascal Eenkhoorn won in de heuvelachtige slotrit de sprint van een uitgedund peloton in de straten van Forlì, nadat lange tijd een kopgroep het leek te halen. De eindzege ging naar Jhonatan Narvaez van INEOS Grenadiers.

Uit een oorspronkelijke kopgroep van tien renners bleef in de finale nog een zestal over. Met nog een beklimming van de Rocca Dell Caminate te gaan was hun voorsprong op het peloton twee minuten. De zes hielden op de top van de laatste klim, op 17 kilometer van de meet nog amper 20” voorsprong over. Delio Fernandez haakte in de slotfase nog af, maar de andere vijf hielden de voorsprong vast in de afdaling richting de streep in Forlì.

Een uitvalspoging van Buitrago bij de koplopers liep op niets uit, maar het zorgde er wel voor dat het overgebleven peloton in extremis terug kon keren. In de sprint die volgde was vervolgens Pascal Eenkhoorn de snelste voor Diego Ulissi en Jhonatan Narvaez.

De Ecuadoriaan van INEOS Grenadiers pakte door die derde plek vier bonificatieseconden en passeerde zo leider Andrea Bagioli in het klassement. Het verschil was uiteindelijk slechts één seconde.

JR was in deze slotetappe goed voor de 83ste plaats en werd 65ste in het eindklassement.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !