» » Nieuwsarchief
 
22/07 Schleck & Contador zij aan zij op de Tourmalet
Vandaag stond de laatste Pyreneeënrit op het menu met de aankomst op de vreselijke Tourmalet als orgelpunt. De tenoren kregen een laatste kans om elkaar in het gebergte te bestoken. Hierbij was het vooral uitkijken naar het duel tussen geletruidrager Alberto Contador en uitdager Andy Schleck.

De eerste succesvolle aanval werd snel op touw gezet. Een kopgroep van zeven reed weg van het peloton en had snel een aardig kloofje. De koplopers trokken samen over de Col de Renoir (4de cat.) en de Col de Marie Blanque (1ste cat.), waar het peloton in gesloten slagorde en onder Omega Pharma - Lotto aanvoering passeerde.

Jürgen en c° stonden kopman Van den Broeck altijd en overal bij en zetten hem dan ook voorbeeldig af aan de voet van de Tourmalet, waar de kopgroep nog 4' boni had. De twee topfavorieten ontgoochelden niet op de slotklim, Schleck ging op 10 km van de finish aan de haal en kreeg onmiddellijk Contador in het wiel.

De twee kemphanen losten elkaar voor geen vin en aan de eindstreep pakte Schleck de prestigieuze zege voor leider Alberto Contador. Jurgen finishte als 113de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !