» » Nieuwsarchief
 
19/07 Thomas Voeckler pakt 2de Pyreneeënrit - Contador in het geel
15de etappe in de Tour de France, met start in Pamiers en finish 187 km verderop in Bagnères-de-Luchon. Na een opwarmertje over de Côte de Carla-Bayle (4de cat.), volgden met de Portet-d'Aspet en de Col des Ares twee beklimmingen van 2de cat. In de finale doemde dan nog de 19 km lange Port de Balès (buiten cat.) op, waarna het nog 21 km in dalende lijn richting finish was.

De renners blijven echter ook in deze slotweek bijzonder actief. De ene aanval volgde de andere in sneltempo op en het was dan ook bijzonder moeilijk om een succesvolle vlucht op te zetten.

Pas op de Portet-d'Aspet konden 10 renners zich afzonderen van het peloton en zij begonnen met een maximale bonus van 10' aan de Port de Balès. Die kloof was voldoende voor de zegestrijd, het was Frans kampioen Thomas Voeckler (BBox) die solo naar de finish reed en deze tweede Pyreneeënrit op zijn naam bracht.

Achter zijn rug werd ook volop gestreden voor de gele trui, waarbij Andy Schleck de pechvogel van dienst was. Schleck moest na een tempoversnelling van de fiets met kettingproblemen en moest zijn grote concurrent Alberto Contador laten gaan.

De afdaling bracht geen wijziging meer in deze situatie, Contador is de nieuwe leider, hij heeft acht tellen voorsprong op Schleck. Jurgen was vandaag goed voor een 87ste plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !