» » Nieuwsarchief
 
18/07 Christophe Riblon wint eerste Pyreneeënrit
Tot volgende donderdag vertoeven de renners in de Pyreneeën, waar vandaag met Revel naar Ax 3 Domaines het eerste gedeelte verreden werd. De afstand bedroeg 184.5 km en het venijn van deze etappe zat duidelijk in de staart. Vanaf kilometerpaal 100 ging het in oplopende lijn tot op de top van de Port de Pailhères (buiten cat.), waarna een 20 km lange afdaling en de 8 km lange slotklim naar Ax 3 Domaines (1ste cat.) volgde.

De etappe ging bijzonder geanimeerd van start en na een 40-tal km wedstrijd werd de goede vlucht opgezet. In een tweetal schuifjes ontstond een kopgroep van negen renners, die een vrijgeleide kregen van het peloton.

De ploegmaats van leider Schleck vonden het welletjes tot een kloof van 10', waarna de traditionele inhaalbeweging begon. Aan de voet van de Port de Pailhères stond het peloton nog 4' in het rood en vrij snel viel de kopgroep in enkelingen uiteen.

Ook het peloton werd op die klim buiten categorie gestaag uitgedund en bij de vluchters toonde Fransman Christophe Riblon (AG2R) zich de beste. Hij begon in zijn eentje aan de slotklim naar Ax 3 Domaines en hield stand. Jürgen kwam binnen met de bus en werd als 155ste geklasseerd.

De top5 van het algemene klassement blijft ongewijzigd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !