» » Nieuwsarchief
 
16/07 Tour de France - Joaquim Rodriguez voor Contador op Montée Jalabert

In de Tour de France stond vandaag een zware tocht door het Centraal Massief op het menu. De renners reden van Bourg-de-Peage naar Mende, over een afstand van 210 km. Onderweg kregen ze twee hellingen van tweede en drie van derde categorie voorgeschoteld. Vlak voor de aankomst lag de Montée Jalabert, een waar gedrocht met een gemiddeld stijgenspercentage van 10%.

In tegenstelling tot de voorbije dagen werd pijlsnel gestart. Na één wedstrijd stonden net geen 50 km op de teller en met de loden hitte was dit geen sinecure. Het duurde tot net voor de Col des Nonières vooraleer een aanval enig succes kende, er konden zich daar 18 renners afzonderen.

De voorsprong bleef echter binnen de perken, meer dan 3' stonden de troepen van leider Schleck niet toe. Op 50 kilometer van de streep kozen Hesjedal, Vinokoerov, Kirijenka en Klöden het ruime sop, maar enkel Vinokoerov hield het vol tot op de slotklim.

De Muur van Mende bracht zoals verwacht spektakel. Alberto Contador had er zin in en liet samen met Joaquim Rodriguez nagenoeg iedereen achter, inclusief geletruidrager Andy Schleck en vluchter Vinokoerov. Rodriguez haalde het aan de meet in een spurtje voor Contador. Jurgen kwam vandaag binnen met de grote groep en werd als 84ste geklasseerd.

In het algemene klassement heeft Schleck nog 31” boni op Contador.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !