» » Nieuwsarchief
 
15/07 Jürgen mooi 9de in 11de etappe Tour

Vandaag trok het peloton in de Tour de France van Sisteron naar Bourg-lès-Valence, over een afstand van 184 km. In de eerste helft van de etappe lag een bultje, maar voor de rest ging de rit in dalende lijn. Een nieuwe kans voor de sprinters, net voor de Tour het Centraal Massief aandoet.

De startvlag was amper naar beneden en het trio Geslin, Augé en Benitez verscheen reeds in de spits van de race. De kloof met het peloton werd pijlsnel uitgebouwd, maar een herhaling van de vorige etappe zat er niet in. Op de enige klim van de dag, de Col de Cabre, bedroeg de voorsprong 5', doch vanaf dat punt nam het peloton de teugels steviger in handen en werd de kloof gestaag gereduceerd.

Een nieuwe massaspurt was dan ook het logisch gevolg en deze verliep tumultueus. Het werd uiteindelijk een derde ritzege voor de Brit Mark Cavendish (HTC - Columbia), die het haalde voor de Italiaan Alessandro Petacchi (Lampre) en de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin). Jürgen smeet zich in het spurtgeweld en finishte mooi als negende.

Het algemene klassement blijft intact.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !