» » Nieuwsarchief
 
14/07 10de etappe Tour de France voor Sergio Paulinho

Na het spektakel van gisteren trekt het peloton naar het middengebergte. Onderweg tussen Chambéry en Gap (179 km) vonden de renners de Côte de Laffrey (1e cat.), de Côte des Terrasses (3e cat.) en de Col du Noyer (2e cat.) op hun weg. Diep in de finale wachtte de renners de verraderlijke afdaling van de Côte de la Rochette.

Nationale feestdag in Frankrijk en dat inspireerde de Franse renners tot een spervuur van aanvallen. Op deze manier kwam een kopgroep van zes eenheden tot stand en zij begonnen met 9' boni aan de Côte de Laffrey.

In de kopgroep zat geen bedreiging voor leider Schleck, zodat er geen georganiseerde achtervolging kwam. Het peloton liet de strijd voor de zege dan ook over aan de zes leiders en die speelde zich af op de slotklim van de Côte de la Rochette.

De aanval van het duo Kirijenka & Paulinho bleek de goede, dat tweetal trok samen naar de finish, waar de Portugees Sergio Paulinho (Team RadioShack) de zege pakte, voor de Wit-Rus Vasil Kirijenka (Caisse d’Epargne). Jürgen finishte mooi als 17de.

De top van het algemene klassement blijft intact.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !