» » Nieuwsarchief
 
13/07 Tour de France - Succesvolle lange vlucht in zwaarste Alpenrit
Na de eerste rustdag in deze Tour kregen de renners de zwaarste Alpen-rit voorgeschoteld. De negende etappe van Morzine-Avoriaz naar St-Jean-de-Maurienne is gekruid met vijf beklimmingen. Na een rustige aanloop op de Côte de Châtillon (4e cat.), volgen de Col de la Colombière (1e cat.), de Col des Aravis (2e cat.) en de Col des Saisies (1e cat.). Na de afdaling van Col de la Madeleine (BC) resten nog 14 vlakke kilometers tot de finish.

12 renners lieten zich niet afschrikken door het zware menu en gingen op de Châtillon in de aanval. Zij reden snel weg van het peloton, waarin de troepen van leider Evans hun verantwoordelijkheid namen.

De koplopers trokken samen over de Colombière, des Aravis en de Col des Saisies en hadden aan de voet van de Col de la Madeleine 6'15 boni op het peloton, dat deze beklimmingen in gesloten gelederen afwerkte.

Op die 25 km lange klim buiten categorie spatte de kopgroep snel uitéén en werd ook het peloton verder uitgedund. Daar ontbonden Andy Schleck & Alberto Contador hun duivels en trokken zij aan zij over de slotklim.

Deze situatie bleef intact tot aan de finish, waar de twee topfavorieten de overgebleven vluchters nog op de nek vielen. Niettegenstaande palmden de vroege vluchters de volledige top5 in, de Fransman Sandy Casar (FDJeux.com) toonde zich de snelste voor de Spanjaard Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) en de Italiaan Damiano Cunego (Lampre). Andy Schleck (Saxo Bank) eindigde als zevende en is de nieuwe gele trui drager. Jurgen kwam binnen in een groepje op 35' van de winnaar en werd als 157ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !