» » Nieuwsarchief
 
11/07 Andy Schleck beste in eerste Alpenrit
Na de semibergrit van gisteren, doken de renners vandaag het hooggebergte in. De rit begon nog vrij rustig met twee beklimmingen van vierde categorie, waarna echter een pittige finale met twee cols van eerste categorie wachtte. Na de Col de la Ramaz (1e cat.) en de klim naar les Gets (3e cat.) vond de rit zijn apotheose in een aankomst bergop in Morzine-Avoriaz (1e cat.).

Ploegmaat Mario Aerts toonde zich vandaag in een vroeggevormde kopgroep de sterke man op de verschillende cols en begon uiteindelijk samen met de Fransman Moinard & de Nederlander Moerenhout aan de slotklim naar Avoriaz. Daar werd in het fel uitgedund peloton het kaf nog verder van het koren gescheiden en bleef een selecte groep achtervolgers over.

Mario werd op 7 km van de finish voorbijgesneld door de eerste achtervolgers, waar uiteindelijk nog Andy Schleck (Saxo Bank) en Olympisch kampioen Samuel Sanchez (Euskaltel) zich nog licht konden afzonderen. Schleck toonde zich de snelste, voor Sanchez en de Nederlander Robert Gesink (Rabobank). Jurgen finishte vandaag opnieuw in de bus en werd als 135ste geklasseerd.

Wereldkampioen Cadel Evans (Team BMC) neemt de leiderstrui over van Chavanel, gevolgd door Andy Schleck en Alberto Contador.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !