» » Nieuwsarchief
 
10/07 Tour de France - Chavanel schrijft ook eerste bergetappe op zijn naam
Daar zijn de bergen ! In de Tour de France kregen de renners vandaag een ideale opwarmer voor de Alpen. Het zevende gedeelte was een korte rit dwars door de Jura, over een afstand van 165 km, met start in Tournus en finish bergop in het Station des Rousses. De etappe had een zaagtandprofiel, voortdurend klimmen en dalen, met drie cols van tweede categorie in de laatste zestig kilometer.

De renners waren amper vertrokken en de eerste aanvalspoging van de dag was reeds een feit. Christian Knees van Milram stak het vuur aan de lont en de eerste kopgroep van de dag was gevormd. Knees heeft voorin de steun gekregen van Jérome Pineau, Samuel Dumoulin, Ruben Perez Moreno en Danilo Hondo.

Na amper 25 km wedstrijd hadden de koplopers al een voorgift van 5'45" op het peloton en de kloof zou uiteindelijk pieken tot 8'30”. De achtervolging kwam goed op gang op de Côte de la Croix de la Serra, waar er elf renners in de achtervolging gingen.

Op de slotklim naar Station des Rousses werd de kopgroep uitgedund en bleef enkel Pineau alleen voorop. De huidige leider in het bergklassement kreeg echter snel het gezelschap van zijn Franse ploegmaat Sylvain Chavanel, die in een mum van tijd solo in de spits reed.

Niemand was nog bij machte om Chavanel bij te benen, die na de Ardennenrit ook deze eerste bergetappe op zijn naam bracht. De Quick.Step-renner zorgde niet enkel voor zijn tweede ritzege, hij pakte ook opnieuw de gele leiderstrui over van Fabian Cancallara. Jürgen kwam binnen in de bus.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !