» » Nieuwsarchief
 
03/06 BMC mooi 5de in Hammers Series Nederland
Jürgen was dit weekend aan het werk in de Hammer Series in Nederland, die opende met de Hammer Climb op en rond het Drielandenpunt in Vaals. Met 34 klimkilometers, goed voor ruim 44 procent van de volledige rit, deed de klimkoers z'n naam alle eer aan.

De renners moesten 11 ronden van 7 kilometer afleggen, met steeds de beklimming van de Vaalserberg. Na iedere ronde kregen de eerste 10 renners punten.

Slokop van de dag was de jonge Mark Padun van Bahrain-Merida. De 21-jarige Oekraïner trok samen met de Rus Pavel Sivakov (Team Sky) in de aanval. In het slot ging hij solo, zodat hij drie keer als eerste over de Vaalserberg reed.

Dat leverde Bahrain-Merida een karrevracht aan punten op, waardoor het team als koploper aan de sprintrace mocht beginnen.

Op de 2e dag van de Hammer Series werd er gespurt in Sittard-Geleen en kregen de renners 86 km met 8 sprinten voorgeschoteld. Het team met de meeste punten won.

Jürgen was tweede in de 4de spurt, maar het was vooral het Australische Mitchelton-Scott dat met Caleb Ewan en Luka Mezgec de meeste punten pakte.

Op de slotdag mocht Quick-Step Floors-renners als leider aan de afsluitende 37,2 kilometer beginnen. Zij hadden 30 seconden voorsprong op nummer 2 Bahrain-Merida.

LottoNL-Jumbo vertrok als derde op 58 seconden, Mitchelton-Scott op 1'23" als vierde. De opdracht was simpel: wie na de drie ronden in Sittard-Geleen als eerste over de streep kwam, was de winnaar van het weekend.

Mitchelton-Scott rukte op van 4 naar 2, maar Quick-Step Floors bleef uit het vizier. De snelste tijd in de Hammer Chase was voor de Australiërs met 39'50", Quick-Step Floors eindigde tweede met 40'37". LottoNL-Jumbo stak voor eigen volk nog Bahrain voorbij. Jürgen en zijn BMC-ploegmaats eindigden uiteindelijk als 5de, op 2’19” van de winnaars.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !