» » Nieuwsarchief
 
09/07 Mooi 15de in zesde etappe Tour
In de Tour de France mochten de spurters zich vandaag een laatste keer uitleven, vooraleer het peloton morgen de Alpen induikt. De rit voerde het peloton van Montargis naar Gueugnon, met zijn 227 kilometer meteen de langste rit van deze Tour. In principe leende de rit zich tot een massasprint, al moesten er vandaag ook vier klimmetjes van vierde categorie beklommen worden, met de Côte de la Croix de l'Arbre op 20 km van de finish.

Deze langste etappe betekende dus ook aanvallen en de aanvallers van de dag luisterden naar de namen van Sebastian Lang (Omega Pharma - Lotto), Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) en de Spanjaard Ruben Perez Moreno (Euskatel).

Het wedstrijdscenario lag meteen muurvast, het koptrio bouwde gestaag de kloof uit en haalde een maximale bonus van 8'. Voor de rest wist het peloton perfect te timen, in de tweede wedstrijdhelft startte de inhaalbeweging en die klus werd voltooid op 10 km van de finish.

De vierde massaspurt was een feit en daarin toonde Mark Cavendish (HTC - Columbia) dat hij volledig terug is. De rit pakte zijn tweede ritzege, voor de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin) en de Italiaan Alessandro Petacchi (Lampre). Jürgen waagde vandaag opnieuw zijn kans in de eindspurt en finishte als 15de.

Geen wijzigingen in het algemene klassement, de Zwitser Fabian Cancellara (Saxo Bank) blijft in de gele leiderstrui.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !