» » Nieuwsarchief
 
13/05 Giro - Simon Yates versteviger in het roze !
Alvorens te genieten van hun tweede rustdag, kregen de renners in de Giro vandaag liefst 225 km voorgeschoteld. Deze werden verreden van Pesco Sannita naar Gran Sasso d'Italia.

Onmiddellijk na de start gaan 14 renners aan de haal en na de eerste klim groeit de voorsprong van de koplopers naar meer dan 8 minuten, wat nog steeds het verschil is bij het aansnijden van de tweede beklimming. Astana verhoogt vervolgens het tempo in het peloton en eenmaal op de top is het gat nog maar 4 minuten.

De beklimming van de Gran Sasso volgt vrijwel direct daarna, waar de kopgroep compleet uiteenspat. Mitchelton-Scott van leider Yates neemt in het peloton het heft in handen op 20 km van de top. De voorsprong van de kopgroep zakt onder de 3 minuten en dat inspireert Fausto Masnada om alleen verder te gaan.

Pas op 3 km van de top wordt Italiaan ingerekend door de achtervolgende groep. In de slotkilometers gaan de uitdunning verder en uiteindelijk rijden Yates, Pinot, Chaves, Pozzovivo en Carapaz samen naar de meet.

Leider Simon Yates toont zich de sterkste en staat op deze manier nog wat steviger in het roze. Jürgen arriveerde vandaag als 159ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !