» » Nieuwsarchief
 
08/07 Tour de France - Mark Cavendish pikt zijn ritje mee

De Tour de France vervolgde vandaag zijn weg van Epernay naar Montargis. De afstand bedroeg 187,5 km en werd verreden over licht glooiende wegen. In de aanvangsfase vonden de renners 2 beklimmingen van vierde categorie op hun weg.

Onderweg lagen dus geen serieuze hindernissen en dat inspireerde een trio tot het opzetten van een vroege vlucht. Het drietal Jurgen van de Walle (QuickStep), Jose Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) en Julian El Fares (Cofidis) ging onmiddellijk na de start aan de haal en reden maximaal 7' voor het peloton.

Het wedstrijdscenario was dan ook identiek aan de etappe van gisteren, met in de tweede wedstrijdhelft een gestage reductie van de voorsprong en de algemene hergroepering diep in de finale. Jose Ivan Gutierrez werd als laatste vluchter ingerekend op 4 km van de finish.

Voor de tweede opéénvolgende dag stormde het voltallig peloton naar de eindstreep, waar de Brit Mark Cavendish (HTC - Columbia) zijn verlossende zege pakte. 'Cav' haalde het voor de Duitser Gerald Ciolek (Team Milram) en de Noor Edvald Boasson Haägen (Team Sky). Jürgen was gisteren wat ziekjes, maar kon toch twee dagen probleemloos finishen in het peloton. Vandaag werd hij als 49ste geklasseerd.

Het algemene klassement ondergaat geen wijzigingen.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !