» » Nieuwsarchief
 
01/04 Terpstra beste in Vlaanderens Mooiste
De Ronde van Vlaanderen vertrok vandaag voor de tweede maal vanuit Antwerpen, om 267 km verderop te arriveren in Oudenaarde. De renners moesten 18 hellingen verteren, w.o. driemaal de Oude Kwaremont en tweemaal de Paterberg.

Het was een atypisch begin van Vlaanderens Mooiste. Er waren heel wat gegadigden voor de vroege vlucht, waardoor niemand erin slaagde weg te geraken in de aanvangsfase. Pas na zeventig kilometer ontstond een kopgroep van elf.

Op de Muur van Geraardsbergen, iets minder dan honderd kilometer voor de meet, maakten vier renners de sprong naar voor. Na de tweede beklimming van de Oude Kwaremont brak het peloton in twee en kwam nog amper een 30-tal renners in aanmerking voor de zege. Jürgen was bijzonder attent en was tekende present in de eerste groep.

Op de Kruisberg plaatste Niki Terpstra zijn beslissende demarrage. Jürgen hield in opdracht van kopman Greg Van Avermaet de vaart in de eerste groep. Tijdens de laatste beklimming van de Oude Kwaremont haalde Terpstra de kopgroep in en ging meteen solo. Op het laatste tweeluik Kwaremont en Paterberg werd de achtervolgende groep nog uitgedund, maar Terpstra bijhalen zat er niet meer in. Mads Pedersen slaagde erin om ook uit handen van de achtervolgers te blijven en werd tweede. Philippe Gilbert vervolledigde de top drie, Jürgen werd na een knappe wedstrijd als 27ste afgevlagd.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !