» » Nieuwsarchief
 
28/03 Dwars door Vlaanderen - Lampaert voor de 2de maal
De volgende afspraak in het rijtje met start in Roeselare en finish in Waregem was Dwars door Vlaanderen. Deze race over 180 km kreeg een hertekend parcours en werd verreden in barslechte weersomstandigheden.

Onderweg kregen de renners 11 hellingen onder de wielen geschoven en werd er pijlsnel gestart. Het peloton bleef lang gegroepeerd en in de heuvelzone volgde een ware uitputtingsslag.

De grote groep werd km na km uitgedund en na de Taaienberg kwamen nog amper een 35-tal renners in aanmerking voor de zege. Jürgen was present in de eerste groep, waar het geen moment windstil bleef. Er kwam een nieuwe versnelling op de Kruisberg en hierdoor kregen we 14 renners in de spits.

Die 14 gingen samen de finale in en op de kasseien van de Varent ging Sep Vanmarcke aan de haal . Hij kreeg in verschillende schuifjes Yves Lampaert, Mads Pedersen, Mike Teunissen en Edvald Boasson Hagen mee in zijn zog.

Het kwintet werkte uitstekend samen en onder de vod koos titelverdediger Yves Lampaert het juiste moment. Hij haalde met kleine voorsprong zijn 2de opéénvolgende zege in deze Worldtourwedstrijd en werd op het podium geflankeerd door Teunissen en Vanmarcke. JR kwam binnen in de eerste achtervolgende groep en eindigde als 27ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !