» » Nieuwsarchief
 
25/03 Peter Sagan beste in Gent-Wevelgem
De volgende wedstrijd voor Jürgen in het Vlaamse rijtje was Gent-Wevelgem, verreden over een afstand van 250 km. Na start in Deinze werd koers gezet richting ‘Moeren’, waar er meestal een genadeloze wind staat. Daarna volgde de heuvelstreek langs de Franse grens, met o.a. 2 beklimmingen van de Kemmelberg. Ook dit jaar werd het peloton over drie plugstreets of halfverharde aardewegen gestuurd, goed voor een totale afstand van 5,7 kilometer. Na de laatste Kemmelklim was het nog een 30-tal km tot de streep in Wevelgem.

Meteen na de start in Deinze was het een heel zenuwachtige wedstrijd met veel aanvallen en een zeer hoog tempo. Na dertig kilometer reed er dan toch een groep van zes renners weg en zij bleven voorop tot diep in de heuvelzone.

Een uitgedund peloton begon aan de eerste beklimming van de Kemmelberg, zonder al te veel actie. Op de daaropvolgende plugstreets werd er voor de eerste keer een schifting gemaakt en die ging verder op de tweede Kemmelklim. Uiteindelijk ontstond een eerste groep van 23 renners en zij reden samen naar de finish in Wevelgem. Daar stond er geen maat op wereldkampioen Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) die het haalde voor Viviani en Demare.

Jürgen kon na de plugstreets de aansluiting met de kop van de wedstrijd maken, maar verzeilde na de Kemmelberg in een achtervolgende groep. Hij finishte uiteindelijk als 95ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !