» » Nieuwsarchief
 
23/03 Terpstra solo in E3-Prijs - Sterke race van JR
Het peloton is neergestreken voor de heilige Vlaamse wielerweek, waarvan de E3-Prijs Vlaanderen vandaag de debatten opende. Start en finish van deze prestigieuze race lag in Harelbeke, waartussen 206 km lag. Op hun tocht doorheen de Vlaamse Ardennen vonden de renners 15 hellingen op hun weg, de Tiegemberg was de laatste klim op 18 km van de finish.

Sleutelmoment van de race was een massale valpartij halverwege de wedstrijd. Hierdoor ontstond een eerste groep van een 30-tal renners en verzeilde Jürgen in de tweede groep. Die 30 reden in een mum van tijd naar de 8 leiders toe en op de Taaienberg ging vooraan het Quick.Step duo Terpstra en Lampaert aan de haal.

Naarmate de finale dichterbij kwam, naderde ook de achtervolgende groep en net na de Oude Kwaremont kon Jürgen met enkelen de oversteek maken. Vooraan liet Terpstra zijn metgezel ter plaatse en kregen we 12 achtervolgers op de Nederlander.

Het werd een bijzonder spannende strijd, waarbij de achtervolgers naderden tot amper 10”. Het laatste gaatje werd echter niet meer gedicht en Niki Terpstra reed na een aanval van 70 km naar de zege. Jürgen probeerde met een late uitval nog naar de dichtste ereplaats toe te rijden, maar werd in de eindspurt nog overvleugeld. Hij eindigde als 12de, Philippe Gilbert finishte 2de, voor Greg Van Avermaet (BMC).

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !