» » Nieuwsarchief
 
07/07 Tour de France - Alessandro Petacchi wint 2de massaspurt

Na drie geanimeerde en hectische dagen, stond in Tour de France een kortere etappe op het programma. Het vijfde gedeelte werd verreden tussen Cambrai en Reims, goed voor een rit van 153,5 km. Afgezien van een kleine beklimming van vierde categorie, werd er slag geleverd op licht glooiende wegen, wat het ideaal scenario was voor een massaspurt.

Vroeg in de race trokken vijf renners op avontuur, maar de spurters waren niet van plan om de kaas van tussen hun brood te laten halen. Zij lieten hun ploegmaats tijdig het tempo opdrijven. De voorsprong piekte even tot 4', maar vanaf halverwege wedstrijd stabiliseerde de kloof op n minuut.

De vlucht had dus geen kans op slagen, wat op 3 km van de finish leidde tot de algemene hergroepering. De tweede massaspurt van deze Tour de France was meteen een feit en voor de tweede maal toonde de Italiaan Alessandro Petacchi (Lampre) zich de snelste. Julian Dean (Garmin) & Edvald Boasson Hagen (Team Sky) finishten als 2de en 3de. Jrgen finishte vandaag als 29ste.

Het algemene klassement ondergaat geen wijzigingen. 

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !