» » Nieuwsarchief
 
24/02 Omloop Het Nieuwsblad - val gooit roet in het eten
Met de Omloop Het Nieuwsblad werd vandaag het langverwachte Belgische seizoen geopend.

De openingsklassieker over 196 km ging traditioneel van start in Gent, maar kende een nieuwe finale met de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en aankomst in Meerbeke.

Tien renners kleurden de eerste wedstrijdhelft en werden nog voor de eigenlijke finale tot de orde geroepen. Over de verschillende hellingen volgde de ene aanval de andere in sneltempo op, maar toch verscheen een omvangrijke groep aan de voet van de Muur.

Daar ontbond Sep Vanmarcke zijn duivels en zonderden 13 renners zich af. Zij gingen samen over de Bosberg en naar de slotkilometers, waar de Deen Michael Valgren (Astana Pro Team) met een late uitval solo naar de zege reed. Lukasz Wisniowski (Team Sky) en Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) vervolledigden het podium.

Voor Jürgen verliep de opener in mineur. JR etaleerde de voorbije weken een uitstekende conditie, wat het beste deed verhopen voor het openingsweekend.

Een val op training eerder deze week gooide echter roet in het eten. Jürgen bezeerde opnieuw de heup waaraan hij in augustus geopereerd werd en moest onderweg noodgedwongen de strijd staken.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !