» » Nieuwsarchief
 
06/07 Pech houdt Jürgen van nieuwe glansprestatie !

Na twee dagen verliet de Tour onze regionen en arriveerde de race in zijn thuisland. De fameuze derde etappe ging van start in Wanze en arriveerde in het alom gekende Arenberg. Het legendarische 'Bos van Wallers' werd wijselijk links gelaten, doch niettegenstaande stond 13 km stevige kasseien op het menu. Het gros hiervan werd aangedaan in de laatste 30 km van deze 213 km lange rit.

De renners namen na alle heisa van gisteren geen adempauze en na amper 10 km wedstrijd ontstond in twee schuifjes een kopgroep van zeven renners. Zij kregen een vrijgeleide tot een viertal minuten en de aanloop van het peloton naar de eerste kasseistroken zorgde voor een gestage reductie van de voorsprong.  Bij het binnenrijden van Frankrijk bleef daar nog één minuut van over.

De gevreesde veldslag werd ingezet op de kasseistrook van Sars-et-Rosières, waar vooraan de Canadees Ryder Hesjedal zijn metgezellen in de steek liet. In het peloton ontbond Parijs-Roubaixwinnaar Cancellara zijn duivels en had na de strook nog amper vijf renners in zijn spoor. Zij werden van nabij gevolgd door tien anderen, waarbij Jürgen nog maar eens toonde wat hij in zijn mars heeft. Hij was present bij de eerste achtervolgers, doch zag zijn groene droom echter uitéénspatten op 10 km van de finish, toen hij ten val kwam en ingerekend werd door een volgend groepje.

Hesjedal werd net na de laatste kasseistrook ingerekend door de zes achtervolgers en zij trokken samen naar de finish. Daar stond geen maat op Noors kampioen Thor Hushovd (Team Cervèlo), die het haalde voor Thomas en wereldkampioen Evans. Jürgen opnieuw geen beloning voor zijn sterke race en moest tevreden zijn met de 39ste plaats.

De gele droom van Chavanel duurde amper één dag, Cancellara voert opnieuw het algemene klassement aan.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !