» » Nieuwsarchief
 
05/07 2de etappe Tour - Jürgen in glansrol !!!!

In de Tour volgde vandaag een volledig Belgische etappe. Na start aan het Brusselse Warandepark, werd over de glooiende Ardense wegen koers gezet richting Spa. De renners kregen dan ook een zestal hellingen te verteren, waarbij de Col de Stockeu en Col du Rosier de bekendste waren. Bij aankomst in Spa stonden 201 km op de teller.

Het werd vandaag Omega Pharma - Lotto in een glansrol.  De race ging loeiend hard van start en na een aantal aanvalspogingen verschenen na 15 km wedstrijd 8 renners in de spits van de wedstrijd. Eén vierde van de kopgroep droeg de witte Omega Pharma - Lotto uitrusting, waarbij Jürgen prachtig present was. Net als gisteren ging de voorsprong bijzonder snel omhoog en stabiliseerde op 7'.

Eénmaal de hellingen in zicht werd de kloof met het peloton automatisch gereduceerd en met nog 50 km voor de boeg zaten ze de vluchters op de hielen. In de aanloop naar de Côte d'Aisomont was het echter in het peloton wonden likken. De renners gingen opnieuw massaal tegen de vlakte, waarbij Mickaël Delage één van de voornaamste slachtoffers was.  Micka werd bijzonder zwaar geraakt aan het gezicht en moest de handdoek in de ring gooien.

De herrie in het peloton zorgde ervoor dat de kopgroep opnieuw uitliep en op de Stockeu ontbond Sylvain Chavanel (Quick.Step) zijn duivels. Slechts één renner kon in zijn spoor blijven, Jürgen deed het schitterend en trok in het spoor van de Fransman naar de Rosier. De afdaling van de Stockeu zorgde echter voor nog meer averij in het peloton, dat door meerdere valpartijen compleet uitéénviel en zowat alle klassementsrijders tegen de vlakte gingen.

Jürgen en Chavanel begonnen samen aan de slothelling, waar laatstgenoemde opnieuw aan de haal ging en onze pion achterliet. Jürgen bleef absoluut geen beloning voor zijn schitterende race, hij werd op 10 km van de finish ingerekend door het uitgedund peloton.

Chavanel stoomde in zijn eentje naar de finish en lukte meteen een dubbelslag. Hij neemt ook de gele leiderstrui over van Fabian Cancellara. Na alle heisa van vandaag kwam het peloton in gesloten slagorde over de finish, Jürgen werd nog als zesde geklasseerd en is nu derde in het puntenklassement.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !