» » Nieuwsarchief
 
16/08 Jürgen neemt afscheid van Lotto-Soudal

Na tien seizoenen in dienst van het Lotto-team gereden te hebben, zoekt Jürgen andere oorden op. Volgend jaar trekt JR het shirt van BMC aan, Jürgen en Lotto Soudal kunnen terugblikken op een mooie samenwerking en sluiten dit hoofdstuk op een positieve manier af. In de voorbije tien seizoenen zorgde Jürgen voor een aantal memorabele momenten, zoals zijn overwinning op het BK in 2008 als neoprof, zijn tweede plaats in de E3 Harelbeke in 2011 en zijn derde plaatsen in de Ronde van Vlaanderen 2013 en Milaan-Sanremo 2016. Jürgen was ook een belangrijke pion in de sprinttrein van André Greipel en had zo een aandeel in heel wat zeges voor het team.

Jürgen: “Het was geen gemakkelijke keuze om de ploeg na tien jaar te verlaten. Ik heb deze beslissing lang en goed overwogen. Ik had echter het gevoel dat het tijd was om uit mijn comfortzone te treden en nieuwe doelen te stellen. Als prof heb ik nooit voor een ander team gereden, dus dit is een spannend avontuur. Ik voel dat ik dit nodig heb op dit punt in mijn wielercarrière.”

“Mijn keuze is gevallen op BMC omdat ze naast een sterke ploeg voor het voorjaar ook gespecialiseerd zijn in het tijdrijden en daar wil ik in de toekomst graag meer op focussen. Bij BMC vind ik Greg Van Avermaet terug, met wie ik in mijn beginperiode bij het Lotto-team samen gereden heb.”

“Ik ben Lotto Soudal heel dankbaar voor de kansen die ik hier gekregen heb. Ik heb veel mooie momenten beleefd binnen de schoot van deze ploeg. Eerst en vooral het winnen van de Belgische titel in 2008 en daarna mijn zeges in de nationale driekleur. In de voorjaarsklassiekers heb ik verschillende finales gekleurd. Jammer genoeg heb ik er geen kunnen winnen, maar ik behaalde wel enkele mooie ereplaatsen. Aan de Tour houd ik ook mooie herinneringen over, zeker aan de editie van 2012 waarin we een heel sterke sprinttrein hadden en André Greipel drie etappes won. Ik verlaat de ploeg in een goede verstandhouding en ik kan terugkijken op een heel goede samenwerking met ploegmaats en staf in de voorbije tien jaar.”

JR zal dit seizoen wellicht niet meer in actie komen nadat hij op 1 augustus een heupoperatie onderging, waarbij overtollig kraakbeen verwijderd werd. Jürgen verplaatst zich momenteel op krukken en zal pas in september opnieuw de training kunnen hervatten.

Jürgens: “Bij mijn zware val in Tour Down Under 2012 werd mijn heup reeds geraakt en bij mijn val in de Ronde drie jaar geleden kwam ik opnieuw op mijn heup terecht. Bij die val zou ik een scheur hebben opgelopen in het labrum. Sindsdien had ik altijd wel wat last in mijn heup tijdens het koersen, maar het hinderde mij niet om resultaten neer te zetten. Je kon het vergelijken met pijnlijke voeten tijdens het fietsen. Pas dit voorjaar merkte ik dat het invloed begon te hebben op mijn prestaties. In Parijs-Roubaix van dit jaar was ik aan het meestrijden voor de overwinning toen ik plots kramp kreeg in mijn heup. Verder onderzoek bracht toen een labrumscheur aan het licht.” 

“Ik heb in de Tour mijn job kunnen doen, met enkele goede lead-outs voor André Greipel, hoewel ik door mijn heupblessure niet top was. De Tour uitrijden is sowieso niet eenvoudig en dat ik toch mijn werk heb kunnen doen met deze blessure stemde me tevreden. Op 1 augustus werd ik geopereerd in het AZ Herentals en een dag later mocht ik het ziekenhuis al verlaten; alles is goed verlopen. Deze ingreep vergt een revalidatie van zes tot acht weken. Ik rijd wel een halfuur per dag op de hometrainer: een kwartier ’s ochtends en een kwartier ’s avonds. Ten laatste half september zal ik buiten op de fiets kunnen rijden. Mijn seizoen is hoogstwaarschijnlijk afgelopen, maar deze ingreep was nodig. Ik wil nog een aantal jaren koersen en met deze pijn was dat moeilijk houdbaar.”

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !