» » Nieuwsarchief
 
21/07 Boasson Hagen beste in langste etappe Tour
De negentiende Touretappe, met 222,5 kilometer de langste van deze editie, was een kans voor de vluchters om de overwinning te grijpen.

Velen voelden zich geroepen om in de ontsnapping te zitten en daardoor werd het een snelle aanvangsfase met verschillende pogingen om weg te rijden uit het peloton. 35 kilometer na de start in Embrun ontstond een kopgroep van twintig. Het peloton liet begaan en gaf hen tot tien minuten voorsprong. De winnaar zat inderdaad vooraan.

De kopgroep draaide vlot rond tot het ingaan van de laatste vijftig kilometer waar ze een beklimming van derde categorie op het parcours vonden. Ondanks verschillende aanvallen viel de kopgroep daar niet uit elkaar, maar vanaf dat moment viel het niet meer stil.

Twintig kilometer voor het einde nam Jens Keukeleire het voortouw en sloegen negen renners een kloofje. Op minder dan vier kilometer van de aankomst creëerde Edvald Boasson Hagen een gaatje op een rotonde en vervolgens reed de Noor solo naar de winst in Salon-de-Provence. Jürgen finishte vandaag in het peloton als 97ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !