» » Nieuwsarchief
 
20/07 Jürgen animeert 2de Alpenetappe Tour
Net als gisteren moest het Tourpeloton een Alpenrit afwerken. De achttiende etappe ging van start in Briançon en de aankomststreep was getrokken bovenop de Izoard na 179,5 kilometer.

Opnieuw reed een omvangrijke groep vroeg in de wedstrijd weg uit het peloton, dit keer 54 man sterk. Lotto Soudal werd vertegenwoordigd door vier renners, waarbij ook Jürgen vooraan zijn plaats had ingenomen.

Na zestig kilometer, vlak na de top van een beklimming van derde categorie, scheidden zeven renners zich af van de rest. Zij lieten zich na een tijdje weer inlopen. Het peloton volgde op acht minuten, maar dat zou niet voldoende blijken voor een van de vluchters om te winnen.

Op weg naar de Col de Vars splitste de kopgroep in twee en bleef JR nog even in de spits rijden.

Even later moest hij echter de rol lossen en werd zijn plaats ingenomen voor ploegmaat Gallopin. De groep werd uitgedund richting de Izoard en Lutsenko begon solo aan de slotklim. 6,5 kilometer voor de top sloot Atapuma bij hem aan en even later zou hij Lutsenko achterlaten. Ondertussen schoven de klassementsrenners steeds dichter. Bolletjestrui Warren Barguil maakte de sprong naar voor en kon zijn tweede ritzege behalen. Jürgen was uiteindelijk nog goed voor de 69ste plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !