» » Nieuwsarchief
 
04/07 Openingsetappe Tour de France - Jürgen knap 10de na incidentrijke finale
Na de proloog van gisteren, verliet het Tourpeloton vandaag Rotterdam en werd koers gezet naar onze hoofdstad. Na een tocht doorheen Zeeland, kwamen de renners langs Antwerpen België binnen. Via Mechelen volgde een eerbetoon aan Eddy Merckx in zijn woonplaats Meise en werd de finish bereikt aan het Koning Boudewijnstation. De totale afstand bedroeg 223,5 km.

Geen tijd te verliezen dacht thuisrijder Lars Boom, die onmiddellijk na het hijsen van de startvlag aan de haal ging. De ex-wereldkampioen veldrijden kreeg het gezelschap van Maarten Wijnants en de Spanjaard Alan Perez, die samen maximaal 7'30” voorsprong haalden.

In Zeeland bleef de gevreesde waaiervorming uit, maar bij de minste tempoversnelling in het peloton werd de kloof met de vluchters gereduceerd. De grote groep had zodoende de touwtjes in handen en op 8 km van de finish was alles te herdoen.

De eerste massaspurt van deze Tour de France was meteen een feit en die werd compleet in de war gestuurd door enkele valpartijen. In de laatste 2 km gingen de renners tot driemaal toe tegen de vlakte en in die hectische eindspurt trok de Italiaan Alessandro Petacchi (Lampre) aan het langste eind. De Australiër Mark Renshaw (Team HTC - Columbia) finishte als tweede, Noors kampioen Thor Hushovd (Cervelo Test Team) vervolledigde het podium. Ook Jürgen kon het gewoel ontlopen en vervolledigde nog knap de top10.

Leider Fabian Cancellara (Saxo Bank) ging in de slotkilometer ook tegen het asfalt, maar blijft in de gele leiderstrui. Jürgen voelde zich uitstekend voor een sterke eindspurt, doch moest bij de derde val alles dichtgooien. Een tiende plaats was dan ook het hoogste haalbare.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !