» » Nieuwsarchief
 
13/07 Jürgen beleeft loodzware dag in de Tour
Met de 214 km lange Pyreneeënrit tussen Pau en Peyragudes, kregen de renners in de Tour vandaag zware kost voorgeschoteld.

Na een paar schermutselingen mocht de goede vlucht vertrekken en de Brit Cummings hield het vooraan het langste uit. Hij zette in zijn eentje koers naar de Peyresourde, maar moest uiteindelijk toch plooien voor een elitegroepje van de klassementsrijders.

Het was wachten op aanvallen op de korte, maar steile klim naar Peyragudes. Aru gooide zijn kaarten op tafel op 300 meter van de streep. Bardet nam over en klauterde zich naar de ritzege, met 2 seconden voorsprong op Uran en Aru.

In de laatste hectometers kraakte Froome. Hij verloor 22 seconden op Bardet en 20 op Aru. Die laatste neemt de gele trui over van de Brit, maar heeft amper 6 seconden voorsprong.

Jürgen beleefde vandaag niet zijn beste dag in de Tour. Hij heeft te kampen met een infectie en maakte een calvarietocht mee. Vooral bergop liep het bijzonder moeilijk, niettegenstaande haalde hij tijdig de eindstreep. Hij finishte als 160ste, op 34’ van de winnaar.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !