» » Nieuwsarchief
 
04/07 Heel knap 6de in vierde etappe Tour !
De vierde rit in de Tour de France was alweer zeer lang. De renners moesten tussen Mondorf-les-Bains en Vittel 207,5 kilometer afwerken. Guillaume Van Keirsbulck ging in de aanval toen de vlag naar beneden ging. Geen enkele andere renner had zin in een lange vlucht en dus reed hij de hele dag voorop met een maximale voorsprong van 13’30”.

De sprintersploegen hadden hun zinnen gezet op een massasprint in deze vlakke etappe en verhoogden langzaamaan het tempo in het peloton. Op zestien kilometer van het einde werd Van Keirsbulck gegrepen, na een solo-ontsnapping van 191 kilometer.

Het tempo in het peloton werd in de laatste vijf kilometer de hoogte ingejaagd met het oog op een massasprint. Die werd echter ontregeld door twee valpartijen in de slotkilometers. De trein van Lotto Soudal ontsnapte en Jürgen leidde André Greipel naar de finish. Die aarzelde iets te lang om zijn sprint aan te gaan en Arnaud Démare (FDJ) kon naar de overwinning sprinten, voor Alexander Kristoff (Katusha)en Peter Sagan. Sagan werd wegens een ongeoorloofd manoeuvre bij de tweede valpartij teruggezet in de uitslag en vervolgens uit de Tour gezet. Hierdoor eindigt André Greipel op de derde plaats. JR finishte nog heel knap als 6de !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !