» » Nieuwsarchief
 
28/05 Jens Debusschere pakt winst in slotrit Ronde van België !
De slotrit van de Baloise Belgium Tour voerde de renners over een afstand van 169 van Tienen naar Tongeren. In de oudste stad van België stonden er vier lokale rondes van 22 kilometer op het menu.

In een razendsnel eerste wedstrijd uur legden de renners 48 kilometer af. Pas toen het peloton in het tweede uur de voet even van het gaspedaal haalde, kwam de traditionele ontsnapping tot stand. Tim Declercq (Quick Step Floors) gaf de aanzet en kreeg Matthias Brändle (Trek-Segafredo), zijn jongere broer Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen-Baloise), Taco Van der Hoorn (Roompot NL Loterij) en Daan Soete (Telenet-Fidea) mee in zijn zog.

Het vijftal verzamelde een maximale voorsprong van twee minuten. In het peloton controleerde Team Belgium in dienst van Jens Keukeleire. De West-Vlaming volgde in het algemeen klassement op één seconde van leider Rémi Cavagna en hoopte in de Gouden Kilometer virtueel de leiderstrui over te nemen.

Het werk van de pionnen van bondscoach Kevin De Weert wierp zijn vruchten af. Philippe Gilbert nam twee van de drie tussensprints voor zijn rekening, maar kon niet verhinderen dat Keukeleire zeven seconden sprokkelde en zichzelf in een zetel zette met het oog op eindwinst. Rechtblijven tot aan de finish en de eindzege was binnen. Het was dan ook even opschrikken toen Keukeleire in de slotfase tegen de vlakte ging, maar omdat de valpartij plaatsvond in de laatste drie kilometer kreeg de Bruggeling dezelfde tijd als de winnaar.

De eindspurt was een kolfje naar de hand van de Lotto-Soudal boys. Zij wisten Jens Debusschere in uitstekende positie te brengen, met Jürgen als laatste man in een glansrol. Jens pakte de zege, voor Coen Vermeltfoort. JR finishte nog knap als achtste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !