» » Nieuwsarchief
 
09/04 JR sterk in Parijs-Roubaix - Winst voor Van Avermaet
Met Parijs-Roubaix stond vandaag de laatste kasseiklassieker op het programma. De renners moesten 257 km tot een goed einde brengen, w.o. exact 55 km kinderkopjes. Die lagen verdeeld over 29 sectoren, met het befaamde Bos van Wallers Arenberg als strook elf en Carrefour de l’Arbre in volle finale.

Op deze mooie lentedag en met de wind in de rug werd het een bijzonder snelle editie. Het traditionele scenario werd gerespecteerd, een vroege vlucht begon in de spits aan de eerste kasseistroken, waarna de uitdunning van het peloton startte.

Jürgen bleef constant in de spits en was vooral aangewezen op anticipatie. Hij reed op 50 km van de finish met een duo naar het leidend tweetal, zodat we vijf renners in de spits kregen. Even later verschenen ook de topfavorieten voorin en bleef het geen moment windstil.

JR zette zijn tactiek verder en was present toen zich een nieuwe kopgroep van zeven renners vormde. Zij begonnen met een voorsprong van 45” aan Carrefour de l’Arbre, waar Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) zijn duivels ontbond. Enkel de Nederlander Sébastian Langeveld (Cannondale) en de Tjech Zdenek Stybar (Quick.Step) konden hem volgen en zij reden samen naar de wielerbaan van Roubaix. Net voor de eindspurt konden ook Stuyven en Moscon nog vooraan aansluiten en zette Van Avermaet de kers op zijn schitterend voorjaar.

Hij verwees zijn metgezellen naar de dichtste ereplaatsen, Stybar en Langeveld mochten hem flankeren op het podium. JR reed een uitstekende wedstrijd, moest enkel diep in de finale passen en eindigde als 22ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !