» » Nieuwsarchief
 
27/06 Knappe zesde plaats in Belgisch kampioenschap !

In Leuven, de studentenstad bij uitstek, werd vandaag gestreden voor de Belgische titel op de weg. De renners leverden hierbij slag op een selectief parcours, waarbij de Keizersberg & de Wijnpers de belangrijkste kuitenbijters waren. In totaliteit stonden er 17 omlopen van 14,2 km op het menu, goed voor een totale afstand van net geen 241 km.

De Omega Pharma - Lotto renners waren van meetaf present. In tropische weersomstandigheden gingen onmiddellijk na de start zes renners aan de haal en was Wilfried Cretskens present. De traditionele vroege B.K.-vlucht was meteen een feit, zij bleven tot 5 ronden van de finish in de spits.

Na de hergroepering was het topfavoriet Philippe Gilbert die de kat de bel aanbond, maar Phil kreeg geen vrijgeleide. De beslissing viel echter op 40 km van de finish, na een tempoversnelling op de Wijnpers zonderden zich elf renners af en zij mochten strijden voor de driekleur. Jürgen reed een aandachtige race en was ook present in deze kopgroep.

De kopgroep trok samen de slotronde in, waar de eerste aanval uiteindelijk ook de goede bleek. Het was Stijn Devolder (Quick.Step) die alleen aan de haal ging en niemand was nog bij machte om Devolder van zijn tweede nationale titel te houden. Gilbert ging nog samen met Frederik Veuchelen (Vacansoleil) in de achtervolging, doch meer dan een nieuwe zilveren plak leverde dit niet op. Jürgen finishte knap als zesde.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !