» » Nieuwsarchief
 
26/03 Van Avermaet ook beste in Gent-Wevelgem
De volgende wedstrijd voor Jürgen in het Vlaamse rijtje was Gent-Wevelgem, verreden over een afstand van net geen 250 km. Na start in Deinze werd koers gezet richting ‘Moeren’, waar er meestal een genadeloze wind staat. Daarna volgde de heuvelstreek langs de Franse grens, met o.a. 2 beklimmingen van de Kemmelberg. Dit jaar werd het peloton ook over drie plugstreets of halfverharde aardewegen gestuurd, goed voor een totale afstand van 5,7 kilometer. Na de laatste Kemmelklim was het nog 34,2 kilometer tot de streep in Wevelgem.

Meteen na de start in Deinze was het een heel zenuwachtige wedstrijd met veel aanvallen en valpartijen. Na veertig kilometer reed er dan toch een groep van negen renners weg. Een uitgedund peloton begon aan de eerste beklimming van de Kemmelberg, zonder al te veel actie. Op de daaropvolgende plugstreets werd er voor de eerste keer een schifting gemaakt. Van Hecke was de laatste vroege vluchter die werd ingelopen, net voor de tweede passage op de Kemmelberg.

Van Avermaet plaatste een enorme versnelling op de Kemmelberg en zo kwam een selecte groep renners vooraan met onder meer Sagan, Terpstra en Keukeleire. Jürgen en zijn ploegmaats konden de versnelling van Van Avermaet niet beantwoorden, hierdoor kreeg Lotto Soudal het gewicht van de achtervolging op de schouders. Sagan gaf een klein gaatje cadeau aan Van Avermaet en Keukeleire en dat bleek genoeg. Het duo bleef vooruit tot in Wevelgem. Greg Van Avermaet (BMC) hield Jens Keukeleire (Orica) af en sprintte naar de overwinning. Peter Sagan vervolledigde als derde het podium. De eerste achtervolgende groep van een 50-tal renners kwam onder impuls van Lotto Soudal nog terug tot op zeven seconden. Jens Debusschere sprintte zo nog naar een zevende plaats en was de eerste Lotto Soudal-renner, JR was eveneens present in deze groep en finishte als 41ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !