» » Nieuwsarchief
 
18/03 Kwiatkowski pakt de zege in Milaan - Sanremo
Vandaag was het tijd voor de eerste grote klassieker van het seizoen: Milaan-Sanremo. Traditiegetrouw vertrok ‘La Primavera’ vanuit Milaan, waarna de renners na bijna 300 kilometer aankomen in Sanremo. De charme van Milaan-Sanremo zit in de afstand en de gebalde finale: de Cipressa en de Poggio. De slotklim is vier kilometer lang en stijgt gemiddeld met 3,7%. Daarna volgt een technische afdaling naar San Remo.

Vrijwel meteen na de start was de traditionele vroege vlucht al gevormd. Die was dit keer tien man sterk. Het peloton hield de touwtjes strak in handen en liet hen niet verder dan vier en een halve minuut uitlopen.

Op de top van de Passo del Turchino bleven daar nog 2’15” van over. Aangezien de wedstrijd toen nog ongeveer 150 kilometer lang was en het peloton de vluchters niet te vroeg wilde inhalen, steeg de voorsprong van de leiders opnieuw. Dit keer tot boven de vijf minuten.

Langs de Ligurische kust liep de weg verder tot aan de Capi waar het peloton tot op anderhalve minuut van de leiders genaderd was. Op de Cipressa werden de laatste overblijvers van de vroege vlucht ingerekend. Na de hergroepering volgden een aantal aanvalspogingen, maar een voltallig peloton begon samen aan de Poggio. Aldaar duurde het tot een kilometer van de top vooraleer er een aanval geplaatst werd. Het initiatief kwam van wereldkampioen Peter Sagan (Bora – Hansgrohe). Enkel Julian Alaphilippe (Quick.Step) en Michal Kwiatkowski (Team Sky) konden hun wagonnetje aanhaken. Het peloton zag de drie niet meer terug. In een spannende sprint werd Sagan verschalkt door Kwiatkowski.

Jürgen kon zijn prestatie van vorig seizoen niet herhalen, hij verloor na de Cipressa voeling met het peloton en eindigde uiteindelijk als 83ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !