» » Nieuwsarchief
 
04/03 Kwiatowski beste in Strade Bianche
Jürgen vertoefde vandaag in Toscane, voor de elfde editie van de Strade Bianche. Deze Italiaanse klassieker heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Het peloton kreeg in totaal 175 kilometer, waarin elf stroken onverharde wegen (sterrati), onder de wielen geschoven.

Zes renners zetten vroeg in de wedstrijd een ontsnapping op. Het peloton liet hen tot zeven minuten uitlopen, maar die voorsprong daalde snel toen er, onder leiding van Lotto Soudal, een versnelling hoger geschakeld werd in het peloton. Jürgen nam bijzonder veel werk op zijn schouders en zorgde voor een totale verbrokkeling van het peloton.

In de eerste achtervolgende groep die toen ontstond na de koplopers, reden twaalf renners. Op de achtste grindsector, de Monte Sante Marie, plaatste ploegmaat Tim Wellens een tempoversnelling die een volgende fase inluidde. Dumoulin, Durbridge, Kwiatkowski, Stybar en Van Avermaet volgden Wellens als eersten. Ploegmaat Tiesj Benoot zette door en kon ook zijn wagonnetje aanhaken. Daarna werd de groep uitgebreid met nog een aantal renners.

De wedstrijd viel niet meer stil. 35 kilometer voor het einde reden Dumoulin, Hagen, Kwiatkowski en Stybar als eersten naar de kopgroep toe, die nog vier renners telde. Een aantal kilometers verder werd de kopgroep nog aangedikt. Een vijftiental kilometer voor de meet sloop Michal Kwiatowski (Team Sky) weg, voor de laatste grindsector. Wellens, Stybar en Van Avermaet werkten samen in de achtervolging, maar de winnaar was gaan vliegen. Op de steile aankomst in Siena moest Wellens de tweede plaats laten aan Greg Van Avermaet (BMC). Jürgen verzette onderweg een pak werk voor Wellens en Benoot en verliet vroegtijdig de race.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !