» » Nieuwsarchief
 
26/02 Kuurne-Brussel-Kuurne: JR in de aanval en knap 11de
De traditionele herkansing in het openingsweekend is Kuurne-Brussel-Kuurne, verreden over 200 km, met onderweg een twaalftal hellingen. Na 170 km in lijn, werd er in Kuurne afgesloten met 2 plaatselijke omlopen van 15 km.

Jürgen had er vandaag duidelijk zin in en trok samen met acht anderen vroeg in de race in de aanval. Zij reden maximaal 6’ voor op het peloton en begonnen samen aan de terugtocht richting Kuurne.

Het peloton werd over de verschillende hellingen serieus verbrokkeld en bij het binnenrijden van Kuurne werd de kopgroep aangedikt tot een 20-tal renners.

Het peloton zat hen echter op de hielen, wat het sein was voor Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) om aan de haal te gaan. Het kwartet Sagan, Trentin, Benoot en Rowe kwamen aansluiten en zij trokken samen naar de finish. Wereldkampioen Peter Sagan (Bora – Hansgrohe) toonde zich oppermachtig, de winnaar van vorig jaar, Jasper Stuyven moest genoegen nemen met de dichtste ereplaats. JR reed een uitstekende wedstrijd en eindigde bij de eerste achtervolgers knap als elfde.

KBK 2017-176

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !