» » Nieuwsarchief
 
25/02 Omloop Het Nieuwsblad - Jürgen mooi 15de
Vandaag ging het Belgische wielerseizoen van start met de Omloop Het Nieuwsblad, dat dit jaar tot WorldTour-wedstrijd is gepromoveerd. In de rit van net geen 200 kilometer kregen de renners dertien hellingen voor de wielen geschoven. De Molenberg was de laatste in de rij op 35 kilometer van de meet, de Lange Munte was de laatste kasseistrook. Vanaf daar was het nog 20 km tot de aankomst in het centrum van Gent.

Zes renners kleurden de eerste wedstrijdhelft en bleven voorop tot diep in de finale. Het peloton werd onderweg serieus uitgedund en een massale valpartij op de ‘Donderij’ zorgde voor een totale verbrokkeling. Jürgen reed net voor deze klim lek en werd bij terugkomst in het peloton opgehouden door de val.

De Taaienberg was eens te meer het beslissend punt, alwaar zes renners zich wisten af te zonderen. Zij reden naar de kop van de race en na de ultieme kasseistrook verscheen het trio Sagan, Van Avermaet en Vanmarcke in de spits. JR reed ondertussen een inhaalrace van groepje naar groepje en kon zijn plaats innemen bij de eerste achtervolgers.

Zij naderden tot op 25” van het leidend drietal, maar moesten in de finale toch de handdoek gooien. De drie trokken samen naar de eindstreep, waar Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) zijn zege van vorig jaar hernieuwde. Wereldkampioen Peter Sagan (Bora – Hansgrohe) eindigde opnieuw op de dichtste ereplaats, Sep Vanmarcke (Cannondale) vervolledigde het podium. Jürgen zijn bobijntje was in de finale af, maar eindigde toch op een mooie 15de plaats.

OHN 2017-282

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !