» » Nieuwsarchief
 
13/06 Janez Brajkovic eindwinnaar Dauphiné
De afsluiter in de Dauphiné Libéré werd verreden tussen Allevard-les-Bains en Sallanches, over een afstand van 148 km. Na een aanloop over de Côte des Rafforts (2de cat.) arriveerden de renners na 93 km in Sallanches, waar over de W.K.-omloop van 1980 nog 5 ronden van 11 km volgden. Hierin moest telkenmale de Côte de Domancy (3de cat.) verteerd worden.

Het startschot was amper geluwd en de eerste aanval was meteen een feit. Het peloton hield de vlucht echter binnen schot en op de Côte des Rafforts was alles te herdoen.

Niet voor lang echter, een nieuwe vlucht bestond uit 13 renners en daar reed nog een kwartet naar toe. Die 17 begonnen met 1' boni aan de 5 plaatselijke ronden, waarin ze vrijwel onmiddellijk uitéénviel.

Uiteindelijk bleef vooraan nog enkel de Noor Edvald Boasson Haägen (Team Sky) over, die met 27” boni solo de zege pakte. Jurgen eindigde vandaag als 74ste en is 77ste in het eindklassement. De Sloveen Janez Brajkovic (Team RadioShack) vervolledigde vandaag de top10 en is eindwinnaar van deze Dauphiné.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !