» » Nieuwsarchief
 
16/10 14de in W.K. te Qatar na schitterende race !
De afsluiter van het seizoen 2016 was voor Jürgen het wereldkampioenschap in het Qatarese Doha, waar 257 km, onder een loden hitte, op het menu stond.

Allereerst stond er een tocht van 125 km doorheen de woestijn, waarin de Belgen bijzonder zwaar uithaalden. Jürgen was beresterk en nam onmiddellijk het voortouw bij het vormen van de eerste waaier. Die werd uiteindelijk 26 eenheden groot en de rest van het deelnemersveld mocht meteen inpakken.

Vooraan zaten zes Belgen en zij hielden er een bijzonder hoog tempo op na. De eerste waaier had in een mum van tijd de vroege vluchters bij de lurven en begonnen met 1’10” aan de 7 plaatselijke ronden in Doha.

Die kloof werd alleen maar verder uitgediept, zodat uiteindelijk 25 renners voor de regenboogtrui mochten strijden. Pas in de slotronde waagde de Nederlander Terpstra zijn kans in een aanval, maar hij werd snel geneutraliseerd. Zijn landgenoot Leezer kende meer succes en begon met kleine voorsprong aan de slotkilometer. Het was JR die in opdracht van Tom Boonen de kloof dichtte, waarna de Slovaak Peter Sagan zijn titel wist te verlengen. Hij haalde het voor de Brit Mark Cavendish en Tom Boonen. Jürgen finishte na een schitterende wedstrijd als 14de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !