» » Nieuwsarchief
 
02/10 Jürgen beresterk in Tour de l'Eurométropole !
Jürgen zit in de laatste rechte lijn voor het wereldkampioenschap van Qatar en stond vandaag aan de start van de Tour de l'Eurométropole.

De omstandigheden tussen Poperinge en Doornik konden niet veel meer verschillen dan die in het Midden-Oosten. De regenbuien maakten er een loodzware koers van. Zo kwamen er in de finale nog 18 renners in aanmerking voor de zege en was JR present in deze kopgroep.

Meer nog, Jürgen was beresterk en toen de kopgroep in twee splitte was hij opnieuw van de partij. De verstandhouding was echter niet optimaal en vooraan ging het trio Naesen, Wynants en Lampaert aan de haal. Jürgen werd opnieuw ingerekend door de eerste achtervolgers, maar ging even later in de achtervolging samen met Jens Debusschere.

Zij persten er een knappe koppeltijdrit uit en naderden bijzonder snel op de koplopers. Jürgen tikte echter in een moment van onoplettendheid het achterwiel van Jens aan en ging tegen het asfalt. Zo gingen de drie samen de slotkilometer in, maar uiteindelijk werden ze toch nog ingerekend.

Jens stak één hand uit naar de zegebloemen, maar werd nog voorbijgesneld. Naesen wou Groenewegen aan de linkerkant passeren, maar de Nederlandse kampioen deed de deur dicht. Consternatie na de finish, maar de jury riep Dylan Groenewegen toch uit tot winnaar. JR werd na een beresterke race knap 10de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !