» » Nieuwsarchief
 
12/06 Jürgen sterk in race over l'Alpe d'Huez !

Op de voorlaatste dag van de Dauphiné Libéré volgde ongetwijfeld de zwaarste opdracht. Het zevende gedeelte werd weliswaar 'slechts' verreden over 151 km, maar onderweg moest een pak hoogteverschil overwonnen worden. De etappe ging van start in Crolles, waarna de Côte des Fontaines (3de cat) en de Col du Grand Cucheron (2de cat.) golden als opwarming voor twee beklimmingen buiten categorie, de Col du Glandon en de legendarische slotklim naar Alpe d'Huez.

Het bleef opnieuw niet lang wachten op actie, op de Côte des Fontaines ontstond in een paar schuifjes een kopgroep van 20 renners, waarbij Jürgen present was. De kloof met het peloton bleef steken op 3', een bonus waarmee de vluchters aan de Glandon begonnen.

Daar werd zowel de kopgroep als het peloton gestaag uitgedund en uiteindelijk bleven vooraan nog 13 renners over, die met 1" voorsprong aan de Alpe begonnen. Jürgen moest op de Glandon de kopgroep laten gaan, maar kon net voor de top nog aanpikken bij de eerste achtervolgende groep, waarbij ook nog de ploegmaats Jurgen Van Den Broeck en Mario Aerts.

Mario & Jürgen loodsten daarna VDB in een zetel naar de Alpe, waar de vluchters snel één voor één werden opgerold door een achttal.

In die kopgroep waren Alberto Contador (Astana) en leider Janez Brajkovic (Team RadioShack) de sterksten, waarna ze ook in deze volgorde finishten. Jurgen mag terugblikken op een heel knappe race en finishte uiteindelijk als 66ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !