» » Nieuwsarchief
 
25/09 Terpstra eindwinnaar Eneco Tour
Ook de slotetappe in de Eneco Tour was 197 km lang en werd verreden tussen Bornem en Geraardsbergen. Net als de voorbije jaren eindigde de Eneco Tour met een rit waarin een lokale ronde was uitgestippeld met de Muur en de Bosberg.

Na een snelle openingsfase trok Tim Wellens in de aanval, in het gezelschap van onder meer Nordhaug en Anacona. Het peloton gaf hen niet veel ruimte en bij de tweede passage over de Muur was alles te herdoen.

In dat peloton was de grootste afwezige Rohan Dennis. De leider kwam ten val en zag zijn eindzege in rook opgaan. Op de glibberige kasseien ontstond er een nieuwe kopgroep van zeven en dat groepje reed langzaam maar zeker verder weg van de achtervolgende groep.

Uiteindelijk bleef vooraan nog een trio over en op de Vesten in Geraardsbergen kwam het tot een sprin. Boasson Hagen kletste zijn twee rivalen uit het wiel in de laatste hectometers. Terpstra werd tweede, Naesen strandde op de derde plaats. De Nederlander kroonde zich wel tot eindwinnaar van de Eneco Tour. Jürgen finishte in deze slotetappe op plaats 70 en is 54ste in het eindklassement.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !