» » Nieuwsarchief
 
11/06 Dauphiné Libéré - solozege Daniel Navarro
Op de zesde dag van de Dauphiné Libéré volgde een korte maar hevige etappe. De renners reden hierbij van Serre-Chevalier naar Grenoble, over een afstand van 143.5 km. Onmiddellijk na de start wachtte de 2de cat. Col de Lautaret, waarna het zowat 70 km in dalende en vlakke lijn richting de 17 km lange 'Chamrousse' ging. Na die klim buiten categorie volgde nog een snelle afdaling van 30 km naar de finish in Grenoble.

Het vijftal Pasamontes, Champion, Pinot, Martinez en Capecchi reed weg tijdens de beklimming van de Col du Lautaret, waarna in de afdaling Tankink en Bole kwamen aansluiten. De maximale voorsprong van de 7 vluchters was 5'05" en aan de voet van de Chamrousse hadden ze daar nog 2'20" van over.

Op de Chamrousse viel de kopgroep uiteen en kwam er geen georganiseerde achtervolging vanuit het peloton. De kloof werd zelfs nog uitgediept en de Spanjaard Daniel Navarro begon met 50” boni op zijn naaste belagers aan de lange afdaling richting finish.

De Astanarenner hield stand tegen het tweetal Thibaut Pinot (Française des Jeux) & Eros Capecchi (Footon) en pakte solo de zege. Laatstgenoemde versloeg zijn metgezel Pinot in de spurt voor de tweede plaats. Het peloton was nog amper een 70 zielen sterk en kwam binnen op 3', Janez Brajkovic (Team RadioShack) blijft het algemene klassement aanvoeren. Jürgen finishte vandaag als 134ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !